Indehaver af Kellmann Skilte i Hvidovre Morten Krogh Christensen er ikke videre begejstret for den vejledning som uddannelsesskolerne giver.

  ”Faktisk har vi haft en del lærlinge til samtale på det sidste, men af en eller anden grund, så tror de at de skal sidde og tegne på computer hele dagen, og ikke deltage i produktionen. Der er ikke meget håndværkere i dem, som skolen sender over. ” fortæller Morten Krogh Christensen.

  Derfor bør skolen også starte med at vejlede ordentligt omkring hvad uddannelsen egentligt er, så de ikke alle tror at de bare skal være grafikere, fortæller Morten videre

  Til SkilteBranchen.dk uddyber indehaveren sin udtalelse ”Her hos os er langt de fleste i produktionen, og der er faktisk kun ansat 5 i det hele på kontoret, der skal tage sig af salg, indkøb og grafiske produktion. Resten af vores 20 fastansatte er i montagen.

  Problem med alt for mange ind på uddannelsen Her de sidste 10 år er der uddannet hvert år ca 100-120 gennem skolepraktikuddannelsen blot her i Københavnsområdet, men det synes indehaveren af Kellmann Skilte er en alt for høj overproduktion af uddannede idet der kun er omkring 200 skilteteknikere ansat i de københavnske skiltefirmaer. Det er alt for mange man uddanner direkte til arbejdsløshed, mener han.

  En af de elever vi har nu, fortæller Morten, går i en klasse hvor kun 3 af de 20 elever har en lærerplads, resten er henvist til skolepraktikuddannelsen, hvilket ikke er godt.

  Med den overproduktion så giver det en stor arbejdsløshed, som kunne undgås hvis skolerne kunne rådgive meget bedre, udtaler indehaveren til SkilteBranchen.dk.

  Vigtigt at komme hele vejen rundt i uddannelsen Hvis vi skal have ordentligt uddannet elever, så er det vigtigt at de kommer hele vejen rundt, både med det grafiske på computer, når de skal stå og skære folie og pille det op, samt være med i montageproduktionen, mener Morten.

  Det koster immervæk ca 250.000 kr årligt for en skiltevirksomhed at uddanne en elev, og man bør derfor se det som en investering, at man tager en elev ind som man kan forme til ens produktionsvirksomhed. Men det kræver også, at man har mulighed for at have en svend ved siden af lærlingen som kan guide denne hvis der opstår problemer.

  Nogle siger, jamen det kan godt betale sig at have en elev – ja, hvis de blot skal stå hele deres uddannelse og pille folie op, så kan det, men det er også vigtigt at de kommer hele vejen rundt. Eksempelvis mangler der gode folk som har lært at wrappe biler, da der er mangel på arbejdskraft indenfor dette område på skiltefaget. Men det er ikke noget vi fokuserer på da det ikke er så lønsomt området som nogle af de andre områder indenfor skilteproduktionen, kommer det funderende fra Morten.

  ”Vi har meget weekend og aften- og natarbejde hos os, så det kræver sit, og vi kan ikke bare lige sætte elever til dette. Derfor har vi også omkring 30 ekstra freelance ansat, som vi kan trække på når der er behov for dette” pointerer indehaveren af Kellmann Skilte.

  Praktik-AUB for lille til at det kan betale sig at tage ekstra elever SB: Der har været forskellige tal fremme. Ministeriet har oplyst at det var 27.000 kr elev at det ville koste. Men Danske Malermestre er nu fremme med at det kun kommer til at koste 534 kr pr ansat, hvad mener du om det?

  Hvis det er kun de 534 kr så er det jo peanuts, og vil ikke rykke noget med at tage elever ind, svarer Morten på beløbstørrelsen. Eleverne skal i stedet for vende sig til at man er på arbejdsmarkedet, og ikke bare tror at det er det liv man har på skolerne.

  Tag bare en af dem vi har haft inde. Hun havde 368 fraværstimer på et år, og det kan vi ikke bruge. Vi kunne næsten regne med at når vi nåede torsdag middag så var hun ikke mere den uge, og det kan vi som arbejdsgiver ikke have.

  Gennem de sidste par år er der brugt nye udtryk og metoder i markedsføringen, og derfor har flere forhandlingspartnere og Forbrugerombudsmanden har gennemgået retningslinierne for prismarkedsføring. 

  Partierne bag arbejdsmiljøaftalen er blevet enige om at der skal ske otto nye initiativer, som skal sikre en endnu bedre kontrol hos virksomheder der får en kronesmiley.

  Mange ejere af skiltevirksomheder fik et større chok, da de åbnede deres e-boks fredag den 13. januar 2017. SkilteBranchen.dk har talt med nogle af disse

  SkilteBranchen.dk har talt med CLaus Tvangsø fra Claus Skilte og reklame i Næstved. Han har gennem SkilteBranchen i Danmark (Skiltefaggruppen, red.) været repræsenteret i Dansk Standard siden 2012, hvor de har udviklet og opdateret den gamle piktogramstandard fra 1987 som hedder DS2301.

  Savner du liv på dine vægge - så har Mactac frigivet 3 nye teksturerede folier som kan hjælpe med at tilpasse indendørs vægindretningsprojekter

  Follow Us

  Tilmeld dig vores nyhedsmail

  Updates & Freebies i din inboks

  Brugerafstemning

  Pratik-AUB bidrag

  Social & newsletter

  Search