Messer og events

  Justin Pate viste hvordan man wrapper uden meget brug af varme

  Redaktionen var inviteret med til eventet, men artiklen er skrevet på grundlag af vores manifest, men som kan indeholde reklame for produkter

  Små 100 skiltefolk fra det danske skilteland havde tilmeldt sig eventarrangementet fra Vikiallo, hvor den kendte amerikanske wrapping-legende Justin Pate var på besøg. 

  Efter en introduktion om hvordan han var startet og hans wrapinstitute.com og indehaveren af Yellotools Michael Althoff også fortalte om sit tyske firma, hvor de producerer mange forskellige produktioner til at bearbejde folier med. (Yello-tools kan også opleves på den kommende Sign, print og Pack messe i september i Odense på den ene af Vikiallo's stande)

  Justin Pate: Det handler om at spare tid!

  Med de rette redskaber og teknikker kan man spare tid, som kommer både kunden og dit som skiltemager til gode. Kunden skal undvære sin bil i mindre tid og du som skiltemager kan nå mere og derved også tjene mere til firmaet. 

  Det handler om at spare tid her og der, fortæller Justin til de fremmødte på dagens event, der foregår på My Garage i Vejle. Blandt andet er det vigtigt, at man bruger handsker så man ikke fedter bilen efer den er afrenset. 

  Men inden da anser Justin at det er vigtigt sammen med kunden at gennemgå bilen for eventuelle skader, og ligeledes se om den har været malet tidligere, da det også har noget at gøre med hvordan vedhæftningen af folien. For hvis der er skader, så er det vigtigt at få dem noteret så du ikke hæfter bagefter hvis der sker noget med lakken når folien skal af igen. 

  Wrapping-legenden kom også ind på at det er vigtigt at kunden kommer med en vasket bil når den skal have folie på, ellers skal du også indregne dette når de fakturerer tiden for hvad det tager at ordne kundens bil. 

  Justin har udarbejdet et notatpapir hvor han gennemgår bilen som han skal wrappe, og hvor kunden skal underskrive denne til sidst. 

  I 19% af tilfældene, hvor der opstår fejl i folievedhæftningen, så kommer den fra fejl i rengøringen, hvor det ikke er udført godt nok. Det er kun 1% er det materialet som er skyld i folievedhæftningen. 

  Derimod så skyldes overstrækning i ca 70% af tilfældene, som er skyld i fejl. 

  Deltagerne så hvordan Yellotools har nogle forskellige remedier, som kan vise om en bil er blevet coatet eller ikke. Disse kan blandt andet købes hos Vikiallo i Danmark. Et af disse er redskab, der kan måle hvor tyk malingen er. 

  Håndtag, spejle koster

  Når man kikker på hvor er det som tager tid ved en wrapping, så er det emner som håndtag, spejle og lignende som tager meget tid i forhold til resten af bilen som skal indpakkes. Justin Pate sammenlignede det med at det svarer til når man også vil have håndtag og spejle mm indpakket om man vil flyve på økonomiklasse eller 1. klasse på et fly.

  Wraptrekanten

  Blandt de mange tips som Justin Pate kom med, så viste han wraptrekanten, der gør at man kan minimere forbruget af varme ved monteringen samt med at folien lettere kan blive monteret. Helt konkret så spreder man rynkerne i folien ved først at trække den ene vej, og derefter i det modsatte hjørne og så på midten indtil man har dem helt væk. Derefter skal man så først begynde at bruge varme på fastgørelsen af folien. 

  Efter middagen var det igen Justin Pates tur til at vise flere fif på hvordan man kan wrappe folie på en varevogn med fordybninger og kanter. En af disse var en teknik på hvordan man indenfra kan få lagt folien ind uden brug af meget varme, hvilket fremkaldte klapsalve for hvor let det er for at få hjørner til at blive lige klar til at wrappe færdig med en skraber uden at der skal varmes. 

  Endelig viste Pate også hvordan man let kan montere et sidespejl udfra wraptrekantens metode uden at der skal bruge meget varme bagefter. Det sidespejl der blev vist på blev der også benyttet Holly Molly hvor der først skulle bruges varme bagefter.

  En kniv er ikke bare en kniv

  Michael Althoff fra Yellotools gennemgik hvordan det er med knive, hvor nogle er coatet mens andre der er mere kostbare er keramiske, da keramiske har en bedre skærefunktion. Ligeledes fik de fremmødte en indblik i de indholdsstoffer der er i skrabere. Nogle skrabere har farlig plastik som ikke er godt sundhedsskadeligt. Yellotool gør meget ud i at de ikke bruger de sundhedsskadelige kemikalier i deres skrabere. 

  Follow Us

  Tilmeld dig vores nyhedsmail

  Updates & Freebies i din inboks

  Brugerafstemning

  Pratik-AUB bidrag

  Social & newsletter

  Search